• Direct bestellen
 • INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL1)

  Sapwinkel > Blog > Blog > INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL1)
  Blog/Nieuws

  INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL1)

   

   

  Graag wil ik jullie meer vertellen over een Intermittent Lifestyle. Wat is het ? Hoe werkt het? En kan je er een gezondheidsvoordeel mee behalen? Over Intermittent Lifestyle is veel te vertellen daarom ga ik het in 2 delen uitbrengen. Om te beginnen met: is vasten iets nieuws? Waarom vasten mensen.

   

  Hoe dacht men vroeger over vasten.

  Als je een Detox-kuur doet dan doe je niets anders dan je lichaam ontdoen van gifstoffen.

  Is dit nieuw? Nee. De Griekse arts Hippocrates (460-377 v. Chr) onderwees zijn leerlingen al in de voordelen van het vasten. Genezing ontstaat volgens Hippocrates door: “Het lichaam de kans te geven zichzelf te genezen”.

  je-bent-wat-je-eet_1 ongezonde voeding intermittent lifestyle

  Daarnaast wees hij ons op het belang van het “reiniging van onze lichaamsvochten”. Hij bedoelde hiermee het bloed, de lymfe, de gal, het darmvocht en alle kliersappen dit zijn onder andere: maagsap, speeksel, pancreas sap etc. Hij ging er vanuit dat er zo’n 9 liter lichaamsvocht in ons lichaam circuleert. Hier bedoelde hij dus niet de waterhuishouding mee.

   

  Hippocrates was ook van mening dat ziektes verschillende symptomen hebben. Ze hebben allemaal één ding gemeen, een slechte toestand van de lichaamsvochten. Dit wordt meestal veroorzaakt door ongezonde voeding of leefwijze. Vroeger kwam dat vooral door slechte hygiëne en veel bacteriën in voedsel en water.

   

  Wat doen onze lichaamsvochten? Lichaamsvochten voeden onder andere onze organen. Dus hoe lager de kwaliteit hoe meer belasting voor de organen. Daarom was Hippocrates van mening dat ziektes zelden plotseling ontstaan, maar een gevolg van jaren lange vervuiling.

   

  je-bent-wat-je-eet_2 groente en fruit intermittent lifestyle

  Wat weten we tegenwoordig nog meer over het ontstaan van ziektes?

  Inmiddels zijn we er achter dat ziektes ontstaan door een energieverdelingsprobleem. Simpel gezegd komt het er op neer dat alles in het lichaam om een bepaalde hoeveelheid energie vraagt. Op het moment dat door zwakte, ziekte, vervuiling en stress bepaalde systemen of organen in je lichaam langdurig meer energie vragen, gaat dit altijd ten koste van andere organen of systemen in het lichaam.

   

  Als dit maar lang genoeg duurt dan kunnen ziekte(s) uiteindelijk een kans krijgen. Wat ook een probleem is… We verwennen ons lichaam te veel. We zorgen dat het zich niet druk hoeft te maken wanneer de volgende maaltijd komt. Daarnaast krijgt het genoeg te drinken, zelfs soms teveel. Ook zorgen we ervoor dat het lichaam het altijd lekker warm heeft, omdat we ons goed in pakken zodra het koud is. Hierdoor wordt het lichaam lui want het hoeft niet meer zelf te reguleren.

   

  Vandaar ook dit gezegde: “if you don’t juse it you lose it” . Het lichaam wordt minder flexibel. Dus als het op een negatieve invloed moet reageren, dan is het daar minder goed in. Waardoor de weerbaarheid omlaag gaat.

   

   

  Hoe gaat het lichaam van nature met ziektes om.

  Wat doen dieren en kleine kinderen als ze zich niet lekker voelen?

  Inderdaad ze eten niet.

   

  Waarom niet?

  Dit komt omdat de spijsvertering veel energie vraagt. Dit betekend dat als we eten, ons lichaam veel energie nodig heeft om dit proces te voltooien. Dit verklaard ook meteen dat wanneer we teveel eten, we zo weinig energie overhouden dat we moe worden en willen slapen. Een mooi voorbeeld daar van is het Kerstdiner. Je hebt heerlijk, maar zwaar gegeten en wat gebeurd er daarna? Je valt in slaap. Letterlijk een shutdown. Je lichaam stuurt veel energie naar de spijsvertering het gevolg is…. je valt in slaap.

   

  Niet alleen veel eten, maar met name te vaak eten is een probleem. Wanneer je 6x per dag iets eet en ook nog eens een stress vol leven hebt met misschien niet het meest gezonde voedingspatroon, weinig beweegt en nog belangrijker niet goed slaapt (in je slaap detoxt het lichaam) krijgt je lichaam last van achterstallig onderhoud.

   

  Dus hoe goed zou het zijn als je het lichaam de kans geeft om even niet al die energie aan de spijsvertering te geven….

  Precies, heel goed! We hebben dan energie over. Wat het lichaam hiermee doet? Het krijgt de tijd om energie te herverdelen waardoor het lichaam de kans krijgt herstelwerkzaamheden te doen.

   

  Volgende keer vertel ik jullie over de verschillende manieren van vasten  en een Intermitttent-Lifestyle.

  Hopelijk hebben jullie dit artikel met net zoveel plezier gelezen als ik het heb geschreven. Mocht dat het geval zijn, dan zou ik het ontzettend leuk vinden als je het deelt met je vrienden op Facebook, andere social media of tijdens het gezamenlijk genieten van een sapje met vrienden.

  Gezonde groet,

  Pammela

   

   

   

  Delen!
  Facebook
  Facebook
  Pinterest
  Pinterest
  Instagram

  Laat een bericht achter

  Winkelmand

  Anderen kozen ook:

  Sapwinkel beoordelingen