• Direct bestellen
 • INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL2)

  Sapwinkel > Blog > Blog > INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL2)
  Blog/Nieuws

  INTERMITTENT LIFESTYLE (DEEL2)

  In deel twee van een Intermittent lifestyle ga ik het hebben over wat voor manieren van vasten er zijn en de verschillen daarin. Vasten wordt al duizenden jaren door mensen gedaan. Het is voor grote bevolkingsgroepen een onderdeel van hun levensstijl. Het biedt vele gezondheidsvoordelen wanneer je het goed toepast. Af en toe vasten is gezond. Je reactiveert je lichaam en het krijgt de tijd om achterstallig onderhoud te doen.

   

  Welke manieren vasten zijn er.

  Hier wat voorbeelden:

  • Watervasten
  • Sapvasten
  • Sapvasten met één lichte maaltijden
  • Intermittent-fasting

   

  Watervasten

  is een vrij agressieve manier van vasten en voor weinig mensen geschikt. Dit komt omdat de gifstoffen te snel vrijkomen in het lichaam. En omdat bij veel mensen de detoxificatie niet goed functioneert, kan dit problemen geven.

   

  Sapvasten

  Is een mildere vorm van vasten het lichaam wordt gevoed met voedingsstoffen die het lichaam ondersteunen om de vrijgekomen gifstoffen om te zetten en af te voeren. Een goede voorbereiding is belangrijk. Het is niet verstandig om een sapkuur met alleen fruitsappen te doen. De verhouding moet ongeveer 70% groente zijn en 30% fruit. Het liefst aangevuld met een vet bron, dit zorgt voor een vertraagde opname van suikers en een betere opname van vitamines. Sapvasten is dè manier om van een Koolhydraat verslaving af te komen en zorgt ervoor dat het makkelijker is om een andere levensstijl aan te meten. Ook bied het een goede start om daarna een Orthomoleculaire therapie te volgen. Wanneer je langer wilt vasten dan 7 dagen dan is mijn aanbeveling om er één vaste maaltijd bij te nuttigen en goed naar je eiwit inname te kijken. Het sapvasten is een goede kickstart naar een Intermittent-Lifestyle

   

  Sapvasten met één maaltijd

  Is ideaal om er aan te wennen de maaltijd-frequentie omlaag te brengen. Ook is de manier van detoxen veel milder waardoor het bijna voor iedereen toegankelijk is.

  je bent wat je eet. ongezonde voeding zoals friet hamburgers pizza en donuts.

  Intermittent Fasting

  Is een onderdeel van een interemittent lifestyle en kun je het hele jaar door doen.

  Het zorgt ervoor dat het lichaam niet continue energie kwijt is aan de spijsvertering maar ook dat het weer een verassing wordt wanneer je lichaam gevoed wordt. Hierdoor maak je het lichaam flexibeler en dit zorgt weer voor een betere bescherming tegen ziektes. Onderzoek heeft aangetoond dat interemittent fasting de volgende voordelen heeft:

   

  1. Het verbetert je insuline gevoeligheid. Je gaat minder insuline afgeven waardoor je insuline gevoeligheid omhoog gaat. Want de insuline die je afgeeft wordt nu ook verbruikt.
  2. Minder oxidatieve stress en ontstekingen. Waardoor het lichaam weerbaarder wordt.
  3. Zet aan tot cel-reparatie. Herstelprocessen gaan in een hogere versnelling. Dus je lichaam kan de boel weer bijbenen.
  4. Bevordert groei zenuwcellen en heeft een positieve invloed op depressie door aanmaak van het hersenhormoon Brain-derived neurotrophic factor.
  5. Hulp bij afvallen. Je gaat weer over op vetverbranding ipv op suikerverbranding

  Er zijn nog meer voordelen van intermittent fasting. Het beste wat je kan doen, is niet geloven wat ik zeg, maar zelf op onderzoek uitgaan. Zelf educatie is ook een onderdeel van een Intermittent Lifestyle.

   

  Welke manieren van Intermittent Fasting zijn er?

   Het belangrijkste bij vasten is dat je “overnacht” vast en die tijd verlengt.

   

  1. Tijd window van 13 tot 18 uur. Dus je eet je laatste maaltijd einde van de dag tussen 16:00 en 19:00 en eet dan de volgende maaltijd 13 tot 18 uur later. Je kunt bijvoorbeeld met 13 uur beginnen en uitbouwen naar 18 uur. In de uren die je wel eet, eet je 2-3 maaltijden.
  2. Je eet 4 dagen in de week 3 maaltijden per dag geen tussendoortjes en 3 dagen in de week 2 maaltijden. Of 5 dagen in de week 3 maaltijden en 2 dagen in de week 1 maaltijd .
  3. 5:2 dieet je vast 2 dagen achter elkaar door die dagen niet meer te eten dan 500cal voor vrouwen en 600cal voor mannen. De andere 5 dagen eet je 3 maaltijden per dag. Maar natuurlijk wel gevarieerd en zo gezond mogelijk.

   

  je bent wat je eet. Verschillende groente en fruit.

  Dit zijn enkele voorbeelden. Het blijft natuurlijk wel “feasting en fasting” dus er mag ook gefeest worden en dan eet je gewoon waar je zin in hebt. Bouw daarna wel een vastendag in zodat het lichaam het feestje kan verwerken. Het blijft gewoon een beetje logische nadenken. Ga niet voor het extreme maar voor het Balansen van je leefstijl.

  Intermittent-Lifestyle

  Wat is nu een Intermittent-Lifestyle. Met een Intermittent-Lifestyle leer je het lichaam weer flexibel te worden in alles. Voeding, drinken, thermoregulatie, beweging en hersenactiviteit. Want hoe flexibeler je bent des te weerbaarder. Wil je het Intermittent-Lifestyle plan ontvangen afgestemd op je huidige gezondheid, bestel dan de Energetica-GPS test op onze site. Dan zorgen wij dat je dit plan aangepast op jou huidige gezondheidssituatie toe gestuurd krijgt. www.sapwinkel.nl/product/nutritionele-evaluatie-vragenlijst

   

  Balans je leefstijl met een Intermittent-Lifestyle

   

  Let op: Intermittent Fasting en andere manieren van vasten is niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en personen met een laag gewicht.

  *Raadpleeg altijd eerst een arts bij gezondheidsklachten wanneer je wilt sapvasten zonder vaste voeding.

  Hopelijk hebben jullie dit artikel met net zoveel plezier gelezen als ik het heb geschreven. Mocht dat het geval zijn, dan zou ik het ontzettend leuk vinden als je het deelt met je vrienden op Facebook, andere social media of tijdens het gezamenlijk genieten van een sapje met vrienden.

   

  Delen!
  Facebook
  Facebook
  Pinterest
  Pinterest
  Instagram

  Laat een bericht achter

  Winkelmand

  Anderen kozen ook:

  Sapwinkel beoordelingen