• Direct bestellen
 • Waarom verse soep zo gezond is

  Sapwinkel > Blog > Blog > Waarom verse soep zo gezond is
  Blog/Gezondheidsweetjes

  Waarom verse soep zo gezond is

  Een fris komkommersoepje in de zomer, aspergesoep in de lente, pompoensoep in de herfst en erwtensoep in de winter. Soep is van alle seizoenen! Maar wist je dat soep – zeker als je zelf soep maakt van verse groenten – ook nog eens supergezond voor je is?! Waarom? Daarom!

  1. Soep helpt je om gemakkelijk aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten te komen. Denk maar eens goed na; in dat broccolisoepje gaat zonder dat je het merkt een hele broccoli schuil.
  2. Er zitten veel vitaminen en vezels in verse soep. Hoe meer groenten je verwerkt in je soep en hoe minder je deze bewerkt, des te vezelrijker je soep uiteindelijk wordt. Zoveel vezels is supergoed voor je darmflora! Hoewel sommige vitaminen iets verloren gaan tijdens het kookproces, haalt het opwarmen van de soep in andere vitaminen juist het beste naar boven!
  3. Soep doet wonderen voor je hongergevoel. Het vocht en de vezels in verse soep, maakt dat je er een vol gevoel aan overhoudt.
  4. Door de vele groenten die doorgaans in soep verwerkt worden, bevat soep weinig calorieën. We gaan er hierbij wel van uit dat je rustig aan doet met de room, boter, olie en/of andere vetten.
  5. Soep helpt bij het op peil houden van je vochthuishouding. Een doorsnee kopje soep kopje is al snel goed voor 250 ml vocht. Et voilà, je hoeft nog maar 1,75 liter water te drinken vandaag!

   

  3 andere voordelen van soep

  1. Soep is gemakkelijk en lang te bewaren. Wanneer je soep eenmaal klaar is, kun je ‘m meteen opeten, maar je kunt de soep ook in porties invriezen, zodat je gemakkelijk de hoeveelheid soep kunt ontdooien die je nodig hebt.
  2. Soep is snel. Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wél zelf een verse, gezonde maaltijd wil bereiden, is soep het perfecte alternatief.
  3. Soep is goedkoop. Oké oké, een bouillabaisse met allerlei vissoorten zal wat duurder uitpakken dan een courgettesoepje, maar over het algemeen kunnen we toch wel stellen dat soep een niet al te dure maaltijd hoeft te zijn. Zeker als je het voorbereid in grote hoeveelheden en uiteindelijk invriest, bespaar je heel wat euro’s.

  Omdat wij groot soepfan zijn, gaan we binnenkort op sapwinkel.nl ook soepen verkopen! Wil jij ook op de hoogte gehouden worden van de lancering van die heerlijke sapwinkelsoepen, sapwinkel.nl en aantrekkelijke acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang €7,50 korting!

  Delen!
  Facebook
  Facebook
  Pinterest
  Pinterest
  Instagram

  Winkelmand

  Anderen kozen ook:

  Sapwinkel beoordelingen